Sandra van den Brand

Sandra van den Brand studeerde Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De mezzosopraan studeerde verder bij Henny Diemer bij wie zij ook masterclassen opera volgde in Frankrijk, Cora Peeters en Marjon van den Akker. Momenteel wordt Sandra van den Brand gecoached door Marjan Kuiper.

Naast haar zangtalent ontplooide Sandra haar schildertalent. Zij werkte jarenlang als professioneel mens- en dierportrettist. Destijds maakte zij realistische schilderijen in aquarelverf. Tegenwoordig schildert Sandra symbolische, soms abstracte werken in acrylverf naar aanleiding van de liedteksten die zij in haar concertprogramma's zingt. Hiervan zijn kaarten gedrukt.

De concerten van Sandra van den Brand spreken een groot publiek aan. De inhoud is vol afwisseling en er worden meerdere kunstvormen
samengebundeld: Sandra heeft de inhoud van een aantal muziekstukken verbeeld in kleurrijke, aantrekkelijke schilderijen. Tijdens het concert wordt uitleg gegeven over de inhoud van het programma, waardoor het publiek meegenomen wordt op een muzikale en artistieke reis met schilderijen als decor: ZangArt!

Klik hier voor een uitgebreide CV van Sandra van den Brand